Blog

3 tips voor het vinden van een goede wedding planner

Ok. De kogel is door de kerk, de beslissing is genomen: jullie gaan trouwen… in Italië! Je ziet het al helemaal voor je: jullie naaste familie en close vrienden allemaal piekfijn uitgedost, jij in de mooiste bruidsjurk ooit en de blik in de ogen van je partner als jullie elkaar het jawoord geven in een romantische, Toscaanse agriturismo met uitzicht op wijngaarden en olijfbomen! Na een eerste golf van euforie, daalt jullie adrenaline peil lichtjes.

Bedankjes vs. welcome goodie bags

Bedankjes worden traditioneel aan het einde van een trouwfeest meegegeven aan de gasten. Vaak wordt hier ook in één van de laatste stadia van de voorbereidingen aan gedacht en beschouwen bruidsparen dit als een bijkomstigheid… Bij een huwelijk in het buitenland, zoals een trouwfeest in Italië, kan je ook bedankjes meegegeven aan je gasten, maar wat veel leuker is, zijn welcome goodie bags! Een welcome goodie bag aan je gasten geven biedt een aantal voordelen die je met bedankjes niet kan bereiken.

Welke documenten heb je nodig om te trouwen in Italië?

De Italiaanse bureaucratie is legendarisch… Zeker diegenen die een tweede woning bezitten in Italië of al eens met het Italiaanse gerecht in aanraking zijn gekomen kunnen dit beamen! Documenten voor een huwelijk in Italië lijken dan ook een onoverkomelijke zaak. En toch is dat niet zo! Of je nu een wettelijk of een kerkelijk huwelijk wil aangaan, het basisprincipe is steeds dat je toelating moet krijgen van de plaatselijke autoriteiten in Italië. Je zal moeten aantonen wie je bent en dat je op dit moment niet gehuwd bent (onder andere).

Pages